Gezichten

Ieder mens heeft zijn uitdagingen in de wereld en dat is voor ons niet anders. Wij kiezen ervoor om het positieve in onszelf en de wereld te vergroten en nodigen jullie uit om dit ook te doen.

Danny

Herman
Net 40 jaar geworden en dat is toch al weer een hele tijd op deze aarde. Ik beoefen en geef les in aikido. Een mooie sport die ook de vechtkunst van de vrede genoemd wordt. Aikido heeft ook de basis gelegd voor mijn mindfulness beoefening. Ik ben vader en stiefvader en daar mag ik erg van genieten. Daarnaast mag ik genieten van de leerlingen op de basisschool. Ik werk als zij-instromer basisschool leerkracht en dat is een groot cadeau. Mijn interesse voor levenskunst is veelomvattend. Psychologie, boeddhisme, taoisme, als het maar met de voeten op de grond is. Vanaf jongs af aan filosofeer ik al over het bestaan. Dat heeft het nodige inzicht opgeleverd, maar ook overbodige denkgewoontes. De beoefening in onze groep brengt mij veel vreugde en meer evenwicht op het pad.

Anne
Ik ben 39 jaar oud en woon in het mooie Haarlem. Na een ingrijpende ervaring enkele jaren geleden durfde ik eindelijk na te gaan denken over de invulling van mijn leven en kwam het boeddhisme op mijn pad. Ik ben een aikido leerling van Herman en zodoende vanaf het begin betrokken geweest bij ons Boeddaoisme groepje. Ik sta open voor alle stromingen en zienswijzen en wil alles met een nieuwsgierige houding tegemoet treden. Mijn voornaamste inspiratiebronnen zijn Tara Brach en Thich Nhat Hanh. Ik doe met veel plezier vrijwilligerswerk met meervoudig gehandicapte jongeren. Mijn vrije tijd besteed ik momenteel het liefst aan wandelen, lezen en Japans leren.

Jenneke